Medische keuringen - Amsterdam

Van den Dolder Medical Services Medische keuring visum / expats

Wanneer is deze keuring nodig?

Soms is voor een langer verblijf voor werk/studie/wonen in het buitenland een medische keuring nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een langer verblijf in het buitenland zoals China, de Verenigde Staten of Saoedi-Arabië voor verblijf voor woon, werk of studie doeleinden. Ook kan een medische keuring van u gevraagd worden als u als expat in Nederland komt wonen of werken. 

Een aanvragend instituut (bijvoorbeeld bedrijf, universiteit, ambassade) vraagt u dan om een onafhankelijk arts voor een medische keuring te bezoeken. U krijgt van de aanvrager altijd de formulieren mee die ingevuld dienen te worden door de arts.

U kunt ook van de ambassade van een land zelf een medische rapport krijgen, waarvoor uitvoering van een medische keuring nodig is. In Landen als Saoedi Arabië, USA, China, Taiwan is dit onderdeel van de aanvraag van het visum.

Wat gebeurt er tijdens de keuring?

De arts zal u vragen stellen over uw gezondheid. Verder verschilt het per type keuring welk onderzoek wordt gevraagd door het aanvragend instituut. Dit kan bestaan uit een bloeddrukmeting, meting van lengte en gewicht en een lichamelijk onderzoek. Ook kan het onderzoek worden uitgebreid met bepaalde functietesten (ECG, audiogram, visustesten etc.) en een (uitgebreid) laboratoriumonderzoek van bloed, urine en/of ontlasting.

Wat neem ik mee naar de keuring?

  • De formulieren die aanvrager (instituut, ambassade, bedrijf) aan u heeft meegegeven. 
  • Ochtendurine, of een volle blaas. De urine dient midstream te zijn, d.w.z. het middelste gedeelte van de urinestroom. Om eventuele verontreinigingen de metingen niet te laten beïnvloeden.
  • Indien er specifiek een nuchtere bloedbepaling nodig is, dan dient u nuchter te zijn bij het bloedprikken. D.w.z. minimaal 8 tot 12 uur vooraf niet eten, een klein beetje water drinken en eventueel medicatie is wel mogelijk. 
  • Identiteitsbewijs of paspoort.
  • Eventueel medicatie of een medicatieoverzicht
  • Eventueel oogcorrectie (lenzen of bril)

Hoe lang duurt een medische keuring buitenland werk/studie?

Het consult is per type keuring verschillend en duurt tussen de 20 en 60 minuten. Wanneer ook een laboratoriumonderzoek noodzakelijk is dan is de uitslag doorgaans binnen enkele werkdagen bekend. 

Neem altijd eerst vooraf contact met ons op. Zo kunnen we eerst bekijken welke onderzoeken en gegevens voor de keuring nodig zijn en een offerte maken. De medische keuring is voor ieder bedrijf, land of visum inhoudelijk verschillend. 


Bellen
Map
Info